Vast in het leven? Mentale steun helpt

Posted by fotodoek on June 15, 2015
steun

Bijna iedereen heeft doelen in zijn leven. Doelen die je wilt bereiken, of dromen die je wilt waar maken. Veel mensen geven hier echter geen aandacht aan. Misschien willen ze wel een eigen onderneming opbouwen. Of een wereldreis maken. Deze dromen blijven vaak dromen en er wordt geen actie op ondernomen. Mensen verzinnen diverse excuses om deze dromen niet tot uitvoering te laten komen. Maar in veel gevallen moet je het gewoon doen, zeker als je de kans hebt! In dit artikel meer over mental coaching en hoe het kan helpen om doelen te bereiken.

1000 redenen om iets niet te doen

Dat klinkt natuurlijk heel leuk, dat je het gewoon maar moet doen. Maar er zijn veel dingen waar mensen mee kampen op dit vlak. Er moeten rekeningen betaald worden, de kinderen gaan ons missen er zijn legio redenen te verzinnen waarom het niet zou kunnen. Er zijn ook legio redenen te verzinnen waarom het juist wel zou kunnen. Als u met een bepaalde beslissing in uw leven zit waar u moeilijk uit kunt komen, dan kan mental coaching wellicht een goed idee zijn.

Bespreek problemen met de coach

Een mental coach is er om problemen mee te bespreken. Als u voor een grote beslissing in uw leven staat, dan kan de coach hulp bieden. Vaak maakt u een afspraak met iemand. Dit kan bij die gene thuis zijn, of tijdens een wandeling in het bos. Tijdens deze gesprekken geeft u de problemen aan waarmee u zit en de coach geeft zijn mening erover. Hij of zei is natuurlijk een buitenstaander, maar dit kan voordelen bieden. Iemand kijkt met een frisse blik naar de situatie en geeft u wellicht nieuwe inzichten die u zelf niet heeft gezien.

Misschien ziet u na een gesprek wel in dat het starten van een eigen bedrijf helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, of dat die wereldreis dichterbij is dan u misschien gedacht had. Een paar afspraken met een coach kunnen zeker verfrissend werken.

Tags: ,

Comments are closed.