Pijnklachten bij artrose

Posted by fotodoek on June 29, 2016
steun

Artrose, dat is een aandoening waar u misschien wel eens van gehoord heeft maar waarvan u niet helemaal weet wat het nu eigenlijk precies is. Het is een aandoening aan de gewrichten, hierdoor kunnen mensen last krijgen van pijn in de handen, knieën en dergelijke. Iemand kan er enorm veel last van hebben. Zoveel zelfs dat het een compleet leve kan beïnvloeden. Veel mensen die erg last van hebben zoeken dan ook naar mogelijke oplossingen om de klachten te verminderen. Ze willen er uiteraard graag vanaf komen, dat is logisch. Niemand wil dagelijks te maken hebben met pijn in zijn of haar leven.

Behandelingen

Deze mensen lopen eigenlijk altijd onder behandeling bij een arts. Voor de pijn die bij artrose komt, worden er vaak pijnstillers voorgeschreven aan de patiënten die pijn hebben. Vaak zal er ook een advies zijn om bepaalde vitamines extra bij te slikken. Deze vitamines zijn verkrijgbaar bij de drogist en kunnen in combinatie met de pijnstillers het leven van de patiënt weer wat dragelijker maken.

artrose handenDe aandoening is in feite een slijtage van gewrichten, je ziet dat het vaak in de handen zit. Mensen die er last van hebben, kunnen dus flink in hun dagelijkse handelingen beperkt worden. Je staat er misschien niet zo bij stil als alles naar behoren werkt zonder pijn, maar je handen zijn enorm belangrijk in het dagelijks leven. Wanneer je deze niet meer zonder pijn kunt gebruiken besef je pas hoe belangrijk deze eigenlijk zijn. De aandoening is er in diverse gradaties. Sommige mensen hebben dermate last van pijn dat hun leven zonder pijnstillers eigenlijk niet dragelijk meer is. De verlichting van pijn is dan ook extreem belangrijk voor mensen met de aandoening.

Andere aandoeningen waarbij veel pijn komt kijken

Na een operatie of letsel kan het soms voorkomen dat men er iets ontstaat dat Sudeck Dystrofie genoemd wordt. Het is een aandoening waarbij een ledemaat kan opzwellen, de reden erachter is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn verschillende theorieën over. De patiënten hebben hier vaak veel pijn van.

Tags: ,

Comments are closed.