Als ZZP’er een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Posted by fotodoek on August 26, 2019
trouwfoto

Heb jij wel eens nagedacht over de verzekeringen voor je business? Misschien denk je dat je deze niet nodig hebt, maar je zult toch blij zijn een polis te hebben mocht je het onverhoopt nodig gaan hebben. In de zakelijke wereld kunnen de bedragen natuurlijk flink oplopen. Je bent als ondernemer in Nederland trouwens totaal niet verplicht om verzekeringen af te sluiten vor je bedrijf. De vraag is of je onnodig risico wilt lopen, aangezien de premies redelijk meevallen. Zeker voor een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Niet verplicht om te hebben, wel aan te raden. Maak jij tijdens je werkzaamheden op locatie bij een opdrachtgever een schade, dan is dit in de verzekering gedekt. Je kunt het zien als een WA verzekering (voor je auto) maar dan voor je bedrijf. Het gaat in deze polis overigens voornamelijk om fysieke schades. Geef jij een verkeerd advies of iets dergelijks, dan is daar weer een andere verzekering voor namelijk de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Lees hier meer: www.aansprakelijkheidsverzekering.com

Waarom eigenlijk?

Waarom zou je dit afsluiten? Dat is vrij simpel. De schades die je gedurende je werkzaamheden vanuit je bedrijf maakt kunnen enorm oplopen. Als je veel met andere bedrijven als opdrachtgever werkt kan er veel schade ontstaan. Ook als je bij particulieren thuis over de vloer komt is het aan te raden van een dergelijke verzekering gebruik te maken. In een huis is natuurlijk ook schade te maken. Waarschijnlijk zullen die schadeposten wel wat lager liggen, maar toch. Een schilderij kan van de muur vallen of de TV kan door jouw toedoen defect gaan. Ook zou een schilder bijvoorbeeld verf kunnen morsen op een hele dure bank. Je bent daar als ondernemer verantwoordelijk voor. En als je dit soort risico’s niet wilt lopen, kun je het beste een goede polis afsluiten voor dit soort zaken.

Risico’s

Als u een pand heeft waar opdrachtgevers regelmatig langs komen, dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook aan te raden. Er kan daar natuurlijk ook iets gebeuren. Je kunt dan denken aan letselschade, dat zijn dus schades aan de personen. Iemand breekt bijvoorbeeld zijn been of nek. Zo zou een opdrachtgever bijvoorbeeld kunnen uitglijden op uw parkeerplaats omdat u niet gestrooid heeft. Omdat het op uw eigendom gebeurd kan uw bedrijf voor deze schade aansprakelijk gesteld worden. Er zijn natuurlijk nog meer situaties te verzinnen waardoor er een letselschade kan ontstaan. Je wilt er liever niet aan denken, maar je kun dit het beste afdekken in een polis. Online zijn vergelijkingen te maken.

Tags: ,

Comments are closed.